Workshop bij Lucie Beck

Gepubliceerd op 8 mei 2019 om 15:13

Sfeerbeeld neerzetten

Sinds een jaar fotografeer ik mijn kunstbloemen van papier erg fanatiek en deel dit dan via Instagram. Fantastisch om te doen en zeker om te zien dat bij elke foto er weer beter uit gaat zien. En toch mistte ik iets. Het voelde een beetje "plat" wat ik aan het doen was. Een bloem gemaakt? Hup, foto maken en posten. Ik was totaal niet bezig met een sfeer neer te zetten en was allang blij dat er tussen de honderd foto's die ik maakte, eindelijk een of twee goede zaten die ik kon gebruiken. Dit moet toch anders kunnen? 

Tijdens het scrollen door Instagram stuitte ik op het account van Lucie Beck wat een geweldige, donkere sfeer weet zij neer te zetten. Dat wil ik ook kunnen! Na even wikken en wegen en daarna een leuk contact met Lucie, besloot ik me aan te melden voor de workshop. Ik heb gekozen voor de een op een workshop, omdat het natuurlijk om mijn bloemen gaat en ik alle tijd wilde hebben om deze goed te kunnen fotograferen. Aan de slag met het maken van sfeerbeelden. 

Na het kiezen van een backdrop en het neerleggen van mijn bloemen en andere props, was het tijd om de eerste foto's te maken. En dit was mijn eerste foto! Ik kan je niet uitleggen wat voor een gevoel dit gaf, dit was namelijk de eerste keer dat een eerste foto gelijk was gelukt. Hierdoor werd ik alleen maar enthousiaster. 

Storytelling

Lucie leerde me tijdens de workshop hoe je nu een verhaal kunt maken, door middel van het goed neerleggen van de juiste props en het gebruik van licht. Dit was voor mij echt belangrijk. Eindelijk geen foto's meer die zo "plat" waren, maar een waar verhaal. Ik vond altijd dat mijn bloemen slechts een keer op de foto konden, dan was het nieuwe er wel vanaf. Lucie leerde me juist dat je iets wel vaker kan gebruiken, het gaat er alleen om hoe je dit doet. Je kunt spelen met de setting, de sfeer. En in al die situaties zal de bloem er anders uit zien.

Aanrader, ook voor beginners

Ook voor beginners, zoals mijzelf, is deze workshop heel geschikt. Lucie heeft van te voren al nagedacht over jouw foto's en komt met verrassende en nieuwe ideeën. Dus als je nog een cursus fotografie voor beginners zoekt, dan is dit echt aan te raden. Daarnaast is het zo dat daar de jaren ervaring van Lucie ook een gevorderde fotograaf veel zal opsteken van haar workshop. Doordat zij deze workshop zo op maat maakt, zal je altijd met meer kennis naar huis gaan. 

Mijn conclusie

Ik gun iedereen die graag foto's maakt van zijn/haar producten deze workshop. Ik kan je vooral vertellen wat het met mij heeft gedaan. Voor het eerst sinds lange tijd, heb ik weer lol in het fotograferen. Het is geen moetje meer, maar juist een feest van ontdekken en proberen. De overtuigingen die ik over mezelf had of waarvan ik vond dat ik aan moest voldoen zijn weg. Ik ben lekker aan het experimenteren en aan het zoeken naar mijn eigen stijl. En dit zal vast nog wel een keer op tien veranderen, maar dit was niet gebeurd zonder het volgen van de workshop.

Een aantal foto's gemaakt tijdens de workshop bij Lucie. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.