Een kerstkrans met de Helleborus

Gepubliceerd op 19 september 2019 om 12:53

Onlangs werd ik benaderd of ik twee kransen kon maken voor een etalage. Ja, natuurlijk kan ik dat! Maar met welke bloem en materialen? Ik werd vrijgelaten, maar wel moest de Helleborus in de hoofdrol spelen. Deze bloem had ik toen nog nooit gemaakt en dus wist ik dat er veel testbloemen zouden volgen. Een papierenbloem slaagt namelijk zelden in een keer. Het is blijven proberen en perfectioneren tot er een mooie bloem ontstaat. 

Bij deze bloem was niet de vorm het probleem, het was het vinden en maken van de juiste kleuren van de bladeren. Want de kleuren van de Helleborus komen niet standaard voor in de kleuren van het crepepapier dat ik gebruik. Uiteindelijk vond ik de manier om de bladeren te kleuren en kon ik aan de slag, meer dan 80 bloemen maakte ik om zo alvast een aantal bloemen te hebben voordat ik een krans in elkaar kon zetten. En had ik zelfs een knipmiddag georganiseerd, waarbij twee lieve dames me kwamen helpen om genoeg Helleborus blaadjes te knippen, want ik had zeker 250 bloemen nodig om de kransen perfect te krijgen

Helaas ging uiteindelijk de opdracht niet door, de klant had toch iets anders in zijn hoofd. Gelukkig had ik niet al allemaal bladgroen en droogbloemen in huis gehaald. Ik besloot om zelf aan de slag te gaan met het maken van groen, om zo een kerstkrans te maken die volledig bestaat uit papieren bloemen en bladeren. 

Nog niet eerder had ik op deze manier een krans gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik echt tevreden ben met het resultaat!

En nu heb ik heeeel veel blaadjes over, dus je kunt je voorstellen dat de Helleborus een trend gaat worden deze kerst ;-)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.