Blog

De start van mijn bedrijf

Alweer een aantal jaren geleden werd ik voor een gedeelte afgekeurd, als een mokerslag voelde dit. Ik ben altijd een ondernemend en ambitieus mens geweest en ineens veranderde alles. Het zorgde ervoor dat ik nog meer motivatie kreeg om te zorgen dat ik toch iets kon doen. Als eerst startte ik een bedrijf met meubels. Ik knapte meubels op, verkocht verf en heb veel workshops gegeven. Achteraf geen slimme keuze, want als je problemen hebt met je lijf is het versjouwen van kasten nou niet echt een goed idee. Maar goed, soms moet je op een andere manier de les leren 😉

Lees meer »

Anouk Test: Sostrene Grene

Sostrene Grene promootte ineens dat ze materialen verkochten voor het maken van papieren bloemen en natuurlijk zag ik dit dan overal voorbij komen. Tijd om te gaan testen of het fijn materiaal is en wat ik ermee kan maken. Ik bestelde daarom allerlei spulletjes en ontving ze via de post thuis. Ik shopte origami papier, houten stokjes, crepe papier, kwastjes en houder en papiervormers. In de webshop stonden ook nog ijzerdraad steeltjes, maar voor deze test vond ik het leuk om eens te kijken of ik ook papieren bloemen kan maken op houten stokjes. 

Lees meer »

Workshop Tafelstyling

Onlangs volgde ik een workshop tafelstyling. Het volgen van een creatieve workshop doe ik erg graag, omdat ik na het volgen van zo’n workshop vaak zelf productiever aan de slag kan met mijn eigen werk. Soms heb je even nieuwe inspiratie nodig en ik zoek dit dan in een leuke workshop. Via Instagram stuitte ik op de workshop van Eva en ik besloot mezelf gelijk aan te melden. 

Lees meer »

Flatlay voor de feestdagen

Juist met de feestdagen om de hoek zoeken mensen toffe foto’s en inspiratie voor- en op sociale media. Je wilt dan natuurlijk niet achterblijven, dus ook ik besloot om aan de slag te gaan met het maken van een flatlay voor sinterklaas en kerstmis.

Lees meer »

Papieren bruiloft

Je wilt je geliefde toch met iets verrassen op jullie trouwdag. Je struint het internet af naar ideeën en eindigt bij de zoveelste aanbieder van bloemen. Tot nu! 

Lees meer »

Creatief en niet productief?

Zelf krijg ik jeuk van het maken van een planning, ik krijg dan altijd het gevoel dat ik mijn creativiteit niet kan laten ontstaan. Toch is niets minder waar. Als ik eenmaal begin met het maken van een planning, krijg ik juist alle ruimte om creatief te zijn. Ik maak dan ook een planning waarin ik al mijn denkprocessen meeneem. Dus niet op datum x en dan moet het product af zijn. Nee, ik begin met de tijd ervoor. Ik plan wanneer ik de tijd neem om inspiratie op te doen, materialen te testen en na te denken over het eindproduct. Dan plan ik het moment dat ik daadwerkelijk het eindproduct kan gaan maken. 

Lees meer »

Waar worden kunstbloemen van gemaakt?

Kunstbloemen zijn er in vele vormen en maten. Maar worden ook van ontzettend veel verschillende materialen gemaakt. De zijdebloemen zijn hierbij nog wel het bekendst. Toch zou ik je graag meenemen in de wereld van kunstbloemen van papier. Een nu nog relatief onbekende soort, maar juist hierdoor extra uniek.

Lees meer »

Workshop bij Lucie Beck

Sinds een jaar fotografeer ik mijn kunstbloemen van papier erg fanatiek en deel dit dan via Instagram. Fantastisch om te doen en zeker om te zien dat bij elke foto er weer beter uit gaat zien. En toch mistte ik iets. Het voelde een beetje "plat" wat ik aan het doen was. Een bloem gemaakt? Hup, foto maken en posten. Ik was totaal niet bezig met een sfeer neer te zetten en was allang blij dat er tussen de honderd foto's die ik maakte, eindelijk een of twee goede zaten die ik kon gebruiken. Dit moet toch anders kunnen? 

Lees meer »

The Fine Art Of Paper Flowers

Een boek gemaakt door Tiffanie Turner, een van de bekendste makers van papieren bloemen. Zij heeft zich de laatste jaren vooral gericht op enorme objecten en staat hiermee op verschillende tentoonstellingen.

Lees meer »