Blog

De Perfecte Papieren Bloemen voor Beginners: Ontdek Deze Top 5

De roos is een bloem die iedereen kent en die dus ook graag gemaakt wordt. Dit is eigenlijk een ideale bloem om mee te starten. Je plaatst een bolletje piepschuim op je steel en gaat daar omheen je blaadjes vouwen en vormt zo jouw ideale roos. Koop eens een roos en verwijder een voor een de bladeren. Zo zie je precies hoe de roos is opgebouwd en welke vorm de blaadjes hebben, ideaal om daarna zelf aan de slag te gaan! Maak voor je eerste rozen gebruik van 180 of 140 grams papier. Je hebt dan veel steun aan het zwaardere papier, je kunt dan later nog met dunnere grams papier aan de gang. 

Lees meer »

De start van mijn bedrijf

Alweer een aantal jaren geleden werd ik voor een gedeelte afgekeurd, als een mokerslag voelde dit. Ik ben altijd een ondernemend en ambitieus mens geweest en ineens veranderde alles. Het zorgde ervoor dat ik nog meer motivatie kreeg om te zorgen dat ik toch iets kon doen. Als eerst startte ik een bedrijf met meubels. Ik knapte meubels op, verkocht verf en heb veel workshops gegeven. Achteraf geen slimme keuze, want als je problemen hebt met je lijf is het versjouwen van kasten nou niet echt een goed idee. Maar goed, soms moet je op een andere manier de les leren 😉

Lees meer »

Anouk Test: Sostrene Grene

Sostrene Grene promootte ineens dat ze materialen verkochten voor het maken van papieren bloemen en natuurlijk zag ik dit dan overal voorbij komen. Tijd om te gaan testen of het fijn materiaal is en wat ik ermee kan maken. Ik bestelde daarom allerlei spulletjes en ontving ze via de post thuis. Ik shopte origami papier, houten stokjes, crepe papier, kwastjes en houder en papiervormers. In de webshop stonden ook nog ijzerdraad steeltjes, maar voor deze test vond ik het leuk om eens te kijken of ik ook papieren bloemen kan maken op houten stokjes. 

Lees meer »

Workshop Tafelstyling

Onlangs volgde ik een workshop tafelstyling. Het volgen van een creatieve workshop doe ik erg graag, omdat ik na het volgen van zo’n workshop vaak zelf productiever aan de slag kan met mijn eigen werk. Soms heb je even nieuwe inspiratie nodig en ik zoek dit dan in een leuke workshop. Via Instagram stuitte ik op de workshop van Eva en ik besloot mezelf gelijk aan te melden. 

Lees meer »

Flatlay voor de feestdagen

Juist met de feestdagen om de hoek zoeken mensen toffe foto’s en inspiratie voor- en op sociale media. Je wilt dan natuurlijk niet achterblijven, dus ook ik besloot om aan de slag te gaan met het maken van een flatlay voor sinterklaas en kerstmis.

Lees meer »

Papieren bruiloft

Je wilt je geliefde toch met iets verrassen op jullie trouwdag. Je struint het internet af naar ideeën en eindigt bij de zoveelste aanbieder van bloemen. Tot nu! 

Lees meer »

Waar worden kunstbloemen van gemaakt?

Kunstbloemen zijn er in vele vormen en maten. Maar worden ook van ontzettend veel verschillende materialen gemaakt. De zijdebloemen zijn hierbij nog wel het bekendst. Toch zou ik je graag meenemen in de wereld van kunstbloemen van papier. Een nu nog relatief onbekende soort, maar juist hierdoor extra uniek.

Lees meer »

The Fine Art Of Paper Flowers

Een boek gemaakt door Tiffanie Turner, een van de bekendste makers van papieren bloemen. Zij heeft zich de laatste jaren vooral gericht op enorme objecten en staat hiermee op verschillende tentoonstellingen.

Lees meer »