Verzorging bloemen

Wat fijn dat je hebt gekozen of wilt gaan kiezen voor papieren bloemen. Normaal moet je bij bloemen vooral aan water denken, dat is bij deze bloemen niet aan te raden en nodig. Wel zijn er wat onderhoudstips en als je deze volgt kun je nog langer kunt genieten van de papieren bloemen.


UV

Verwijderen van stof

Alle bloemen zijn, voordat ze bij jou thuis zijn, behandeld met een UV spray, hierdoor zijn de kleuren van het papier beter beschermt. Maar tot op zekere hoogte. Direct zonlicht is niet aan te raden voor de papieren bloemen, de kleurintensiteit van de kleuren zal dan sneller teruglopen en bij de ene kleur gaat dit sneller dan de andere.  Je kunt de papieren bloemen natuurlijk onder een stolp bewaren. Maar ik wil je graag meegeven om vooral te genieten van de bloemen, dus niet plaatsen in direct zonlicht. Met de jaren zullen de kleuren van de bloemen altijd wat vervagen, dat is normaal. Je kunt de behandeling met uv spray jaarlijks herhalen voor extra bescherming. Ik garandeer je in ieder geval 90 dagen verse bloemen. Wat inhoudt dat de kleuren van de bloemen in deze periode, bij naleving van de verzorgingstips, niet mogen verkleuren. 

Zoals je hebt gezien of zult gaan merken zijn de papieren bloemen fragile, maar je hoeft ze echt niet met een handschoen aan te pakken. Natuurlijk zal je de papieren bloemen op zijn tijd willen schoonmaken. Je kunt dan kiezen om een föhn op een koude stand te zetten en de stof wat weg te blazen. Of maak gebruik van een schoon make-up kwastje. Ga niet met een vochtig doekje over de papieren bloemen, je zult dan de uv-bescherming verwijderen en je kunt witte plekken in het papier veroorzaken door het vocht.

Papier en vuur is geen goede combinatie. Houdt de papieren bloemen dus ook niet in de buurt van een hittebron.


Verzorging Bloemen
PDF – 1,2 MB 1166 downloads

Kortom,

Denk je nu bij jezelf; wat een gedoe allemaal. Integendeel! Ik wil je vooral duidelijk wijzen op een goed onderhoud, zodat je jaren van de  papieren bloemen kunt genieten. Je kunt elke week een nieuwe bos bloemen kopen en deze dan weer in de kliko gooien, met mijn papieren bloemen heb je langer plezier van verse bloemen in huis. Heb je toch nog vragen over het onderhoud of wil je advies over de kunstbloemen op een speciale plek bij jou? Neem gerust contact met me op.