De Perfecte Papieren Bloemen voor Beginners: Ontdek Deze Top 5

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 10:41

Papierbloemen Voor Beginners: Ontdek De Magie van de Klaproos, Cosmea, Krokus, Roos en Anemoon!

Ben je nieuw in de wereld van papieren bloemkunst? Ben je op zoek naar de perfecte bloemen om mee te beginnen? Zoek niet verder! In deze blog ontdek je de vijf ideale bloemen voor beginners om te maken uit papier: de klaproos, cosmea, krokus, roos en anemoon. Ik leg je heel kort uit waarom het de gemakkelijkste bloemen zijn om te maken, uiteindelijk is het je eigen ontdekkingstocht hoe je deze gaat maken. Van de anemoon is er een online diy beschikbaar die ik mocht maken voor Sister Mag. En natuurlijk heb ik ook een diy pakket ontwikkelt voor de cosmea, mocht je echt verder willen gaan met het maken van mooie papieren bloemen!

De roos is een bloem die iedereen kent en die dus ook graag gemaakt wordt. Dit is eigenlijk een ideale bloem om mee te starten. Je plaatst een bolletje piepschuim op je steel en gaat daar omheen je blaadjes vouwen en vormt zo jouw ideale roos. Koop eens een roos en verwijder een voor een de bladeren. Zo zie je precies hoe de roos is opgebouwd en welke vorm de blaadjes hebben, ideaal om daarna zelf aan de slag te gaan! Maak voor je eerste rozen gebruik van 180 of 140 grams papier. Je hebt dan veel steun aan het zwaardere papier, je kunt dan later nog met dunnere grams papier aan de gang. 

De anemoon is een typisch, vrolijk bloemetje. En niet de moeilijkste om te maken, daarom hoort deze ook zeker in de top 5 van de papieren bloemen voor beginners! Je maakt de kern doormiddel van een bolletje piepschuim en deze te wikkelen in floral tape. Je knipt de meeldraden van een stukje papier en lijmt deze om het bolletje. Daarna zoek je goede foto's van de anemoon en knipt de bladeren in die vorm uit en bevestigt ze. Je kunt gebruik maken van doublette papier of 90 grams papier, zodat de bladeren mooi in model blijven. 

De klaproos hoeft niet te zijn om te maken! In het plaatje bij deze tekst heb ik een hoog gedetailleerde klaproos gemaakt, maar zo hoef je niet te beginnen. Maak een bruine kern en bruine meeldraden en creëer mooie bladeren. Bekijk veel foto's van klaprozen en zo ontdek je de ideale vorm van de bladeren om na te maken uit papier. Je zult zien dat er veel verschillende vormen zijn en dat het resultaat al snel eruit zal zien als een klaproos. Wil je nou betere stappen krijgen om deze zelf te maken? Volg dan mijn basis workshop, in deze workshop leg ik je duidelijk uit hoe je zelf de klaproos maakt.  

De krokus is een super mooi en vrolijk voorjaarsbloemetje! De vorm is niet al te moeilijk en als je struggelt met het maken van een kern, dan laat je het hierbij gewoon achterwege. Je kunt de krokus m aken met 4 of 6 blaadjes net zo vol als jij deze wilt hebben. De vorm zie je gemakkelijk aan de hand van foto's die je online kunt vinden. Werk met 60 grams papier voor de bladeren en 180 grams papier voor de groene sprieten. Je zult zien dat je dan al snel een eind komt. 

 

In het voorjaar komt er een DIY-pakket van de krokus! 

De cosmea is een geweldig bloemetje en leert je op een goede manier om mooie kernen te maken voor je bloemen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt dan kun je bijna elke kern maken zoals jij wilt. Omdat dit zo'n fijn bloemetje is om te maken heb ik er ook een DIY-pakket voor ontwikkelt, hierin zitten alle benodigdheden, inclusief duidelijke stappen om zo jouw eigen, mooie papieren cosmea te maken. Je shopt het pakket heel eenvoudig en mocht je tijdens het maken nog vragen hebben, dan mag je me altijd een berichtje sturen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.