Waar worden kunstbloemen van gemaakt?

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 16:46

Kunstbloemen zijn er in vele vormen en maten. Maar worden ook van ontzettend veel verschillende materialen gemaakt. De zijdebloemen zijn hierbij nog wel het bekendst. Toch zou ik je graag meenemen in de wereld van kunstbloemen van papier. Een nu nog relatief onbekende soort, maar juist hierdoor extra uniek.

Een stukje geschiedenis

Al in 1700 was er een kunstenares die zich richtte op het maken van papieren bloemen. Mary Delany (1700 – 1788) bouwde haar bloemen op door vele lagen van verschillende kleuren papier te gebruiken. Deze bloemen maakte zij op een achtergrond van zwart papier, zodat je nog beter de details van haar bloemen zag. Haar werk hangt nog steeds in het British Museum. Zij is tot op de dag van vandaag nog steeds een grote inspiratiebron.

Waarom zou je nu kiezen voor kunstbloemen van papier?

In de jaren dat Mary Delany leefde had je niet alle mogelijkheden die we nu hebben, bij het kiezen van kunstbloemen. Bloemen en papier, het is niet de eerste combinatie die bij je opkomt. Terwijl juist door het gebruik van papier, de bloemen een bepaalde zachtheid en subtiliteit meekrijgen. De bladeren zijn prachtig te kleuren en te vormen, waardoor je nog meer details kunt verwerken. Vaak zijn de bloemen niet van echt te onderscheiden, prachtig. De bloemen kunnen, met de juiste verzorging, jaren staan en zijn zo ook nog eens ontzettend duurzaam.

 

kunstbloem distel papier

Wil je graag meer kunstbloemen zien? Kijk dan in het portfolio.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.