Flatlay voor de feestdagen

Gepubliceerd op 19 december 2019 om 12:48

Juist met de feestdagen om de hoek zoeken mensen toffe foto’s en inspiratie voor- en op sociale media. Je wilt dan natuurlijk niet achterblijven, dus ook ik besloot om aan de slag te gaan met het maken van een flatlay voor sinterklaas en kerstmis.

Het leuke hieraan was dat ik eindelijk weer een andere hobby kon oppakken en dat is inpakken. Als kind vond ik het al geweldig om cadeautjes in te pakken. En nu kon ik me wederom helemaal uitleven. Heerlijk om aan de slag te gaan met mooi papier, linten en stickers. Wel moest ik de pakjes snel verstoppen want mijn zoontje vond de pakjes erg leuk en wilde ze dan natuurlijk uitpakken, niet wetende dat er natuurlijk niets te vinden was in de pakjes.

sinterklaas flatlay met papieren bloemen

Kies goede afmetingen

Hiermee kom ik gelijk bij mijn eerste tip als je een mooie flatlay wilt maken voor de feestdagen; gebruik oude doosjes met fijne afmetingen. Kies dus geen moeilijke vorm. Ik heb gekozen voor een verpakking van potloden, ik had nog een klein doosje waar ooit thee in had gezeten en ik maakte gebruik van cadeau-zakjes. Allemaal vierkante of rechthoekige formaten, zodat het gemakkelijker is met inpakken.

kerstflatlay met papieren bloemen

Kies een thema

Ook koos ik het papier zo dat het goed bij elkaar past, om een mooie flatlay voor de feestdagen te maken is het belangrijk dat je een thema kiest. Zo had ik voor kerst het thema goud en zwart, dit heb ik helemaal terug laten komen in het papier en de props die hier bij paste. Op deze manier krijg je een prachtig geheel.

Heb je zelf geen tijd of inspiratie om een flatlay voor de feestdagen te maken? Ik help je hier graag mee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.