Anouk Test: Sostrene Grene

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 12:59

Sostrene Grene promootte ineens dat ze materialen verkochten voor het maken van papieren bloemen en natuurlijk zag ik dit dan overal voorbij komen. Tijd om te gaan testen of het fijn materiaal is en wat ik ermee kan maken. Ik bestelde daarom allerlei spulletjes en ontving ze via de post thuis. Ik shopte origami papier, houten stokjes, crepe papier, kwastjes en houder en papiervormers. In de webshop stonden ook nog ijzerdraad steeltjes, maar voor deze test vond ik het leuk om eens te kijken of ik ook papieren bloemen kan maken op houten stokjes. 


Als eerste besloot ik aan de slag te gaan met het origami papier, echt een te gek boekje vol met allemaal velletjes papier met toffe patronen. Ik besloot een papier pons te gebruiken. Dit bleek later toch geen goede vorm en dus bewaar ik de rondjes als toffe confetti voor bij mijn bestellingen. 


Dus pakte ik mijn schaar erbij en knipte gewoon zelf wat blaadjesvormen uit. Ik vouwde het papier zo dubbel dat ik acht velletjes tegelijkertijd kon knippen. Op die manier heb je dan allemaal dezelfde vorm en genoeg om een lief bloemetje te maken. 

Ook ging ik aan de slag met het crepe papier, even wennen want duidelijk een ander papier dan waar ik normaal mee werk. Ik knipte een strook en knipte hierin fijne knipjes, zodat je een mooi binnenste van de bloem krijgt. 

Op de strook waar ik niet had ingeknipt deed ik lijm en draaide mijn strook papier om het houten stokje. Zo blijft het strookje goed zitten. 

Met de papiervormer krulde ik de blaadjes wat om, voor een speels effect. Ik gebruikte nog niet eerder zo'n vormer, maar was echt heel erg fijn en ben blij dat ik nu twee verschillende heb. Ik weet zeker dat ik deze vaker ga gebruiken als ik mijn papieren bloem ga maken. 


De blaadjes lijmde ik vast rondom het strookje papier wat ik om het houten stokje had gerold. En tadaaaa super lieve en leuke papieren bloemen van origami papier en met houten stokjes. Natuurlijk kon ik het niet laten om ook nog bloemen te maken van het crepepapier. Het werkte echt wel anders dan mijn eigen papier, maar ook hiermee kan je prachtige bloemen maken. Toen ik bestelde in de webshop waren er niet veel verschillende kleuren te vinden, hierdoor heb ik lekkere felle bloemen gemaakt. Al met al ben ik echt te spreken over de spulletjes die ik kocht bij Sostrene Grene. Het was leuk om eens andere bloemen te maken en te testen met andere papiersoorten. Het materiaal is allemaal super en ondanks dat het crepepapier heel anders is dan waar ik normaal mee werk. Is het prima crepepapier om als hobbyist mee aan de slag te gaan. Ben heel benieuwd of ze nog meer materialen gaan ontwikkelen en ben nu al super blij met mijn papiervormers, soms weet je niet dat je iets nodig hebt, totdat je het in huis hebt ;-)

Voor de categorie Anouk Test ben ik altijd op zoek naar (bloemgerelateerde) hobby's die ik kan uittestten en waar ik een blog over kan schrijven. Heb je nog een tip voor een product of heb je zelf iets ontwikkelt? Neem dan contact met me op! Ik test het graag uit en schrijf er een leuke blog over. 

Reactie plaatsen

Reacties

Paula
2 jaar geleden

Ha Anouk
Samen met mijn zus heb ik de cursus via Atiadne van jou gekocht.
We zijn eens per week samen aan het bloemen maken met heel veel plezier.
Meer materialen hebben we naderhand gekocht bij Søstrene greène.
De bestellingen hierna hebben we bij, “papieren bloemen.nl” gekocht omdat søstren uitverkocht was met veel dingen.
Deze webshop heeft ontzettend veel materialen en verschillende soorten crèpe papier in een hele goede kwaliteit.
Wij willen nu gaan oefenen om de bloemblaadjes te kleuren gedeeltelijk.
Misschien heb je een tip om dit mooi te doen.
Heel hartelijk bedankt voor de inspiratie en deze leuke hobby die je met ons is hebt gedeeld!
Groeten Paula Keijzer