Kun je er van leven?

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 20:18

Kun je er van leven?

Als ik nieuwe mensen ontmoet, of mensen al een tijd niet heb gezien wordt er natuurlijk altijd gevraagd naar; wat doe je? Dan moet ik gaan vertellen dat mijn werk het maken van papieren bloemen is, ik kan je vertellen dat de uitdrukkingen op de gezichten vaak erg vermakelijk zijn om te zien. En altijd als tweede vraag krijg ik; kan je er van leven? En dat vind ik zo naar. Als je mij verteld dat je werkt als cassiere vraag ik toch ook niet of je er van kan leven? Vaak krijg ik ook nog ergens in het gesprek de opmerking; fijn dat je man genoeg verdient zodat je dit kan doen. En dat raakt me elke keer weer, ook al ben ik voortaan beter voorbereid dat dit soort opmerkingen komen, aldoende leer ik 😉 Maar ik snap het niet! Natuurlijk is mijn bedrijf na een eerste ondernemersjaar niet meteen een vetpot, dat lukt ook lang niet altijd met een creatief beroep. Maar we gaan volledig voorbij aan het stuk eigenwaarde wat dit je geeft. En dat is zowiezo niet in geld uit te drukken. 

Ook gaat men er dan dus vanuit dat ik een soort veredelde hobby heb. Nou ik kan je zeggen dat mijn bloemen echt wel noodzaak zijn. We komen van een periode waarbij we beide een fulltime salaris hebben en nadat ik gedeeltelijk ben afgekeurd viel er toch heel wat weg. Hoe we dachten uiteindelijk te wonen is anders geworden, de kleding die ik aan heb en de vakanties die we niet boeken. Maar ik kan je zeggen, dat we juist daardoor de kleine dingen zijn gaan waarderen. Waar draait het echt om? Om geluk en liefde en dat je een fijne plek hebt waar je jezelf thuis voelt. Mijn bloemen zorgen ervoor dat er nu meer lucht komt, elke bestelling die binnenkomt zie ik als een bouwsteen. Het zorgt ervoor dat ik verdien, dat ik mezelf nuttig en gewaardeerd voel en ik mijn bedrijf verder kan ontwikkelen. Dus of ik er van kan leven? Op onze manier zeker wel! Dus als iemand aan je vraagt of je er van kunt leven, laat jezelf niet overdonderen of uit het veld slaan door zo’n opmerking! Jij kunt er op een manier van leven die je nog meer geeft dan alleen het financiële stuk. Natuurlijk is het je doel om er uiteindelijk ook financieel beter van te worden, maar eerst komt het investeren, voordat het met (bakken) terugkomt. En voel nooit dat je jezelf hierin moet verdedigen, anderen hebben zowiezo niks met jouw financiën te maken.

Dus als er weer wordt gevraagd; kun je er van leven? Geef dan een volmondige ja, want je kunt er van leven door alle voordelen die het jou geeft en dat financiële dat groeit vanzelf 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.