De start van mijn bedrijf

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 15:28

Alweer een aantal jaren geleden werd ik voor een gedeelte afgekeurd, als een mokerslag voelde dit. Ik ben altijd een ondernemend en ambitieus mens geweest en ineens veranderde alles. Het zorgde ervoor dat ik nog meer motivatie kreeg om te zorgen dat ik toch iets kon doen. Als eerst startte ik een bedrijf met meubels. Ik knapte meubels op, verkocht verf en heb veel workshops gegeven. Achteraf geen slimme keuze, want als je problemen hebt met je lijf is het versjouwen van kasten nou niet echt een goed idee. Maar goed, soms moet je op een andere manier de les leren 😉

Als kers op de taart kreeg ik de kans om een winkel te openen, echt ik voelde me on top of the world. Het was hard werken, maar helaas bleek dit fysiek echt niet haalbaar. En heb ik de winkel gesloten, dit voelde echt als falen. Ik was zo intens verdrietig. En toen las ik op de bank een artikel over papieren bloemen, ik bestelde papier en ging het eens proberen. Eigenlijk als afleiding, even mijn gedachte verzetten en zo weer ruimte voelen om te bedenken wat ik in de toekomst zou kunnen gaan doen. Op een gegeven moment zagen de bloemen er steeds beter uit en kwam er letterlijk lucht. Door middel van een werktraject besloot ik een opleiding/cursus te gaan doen tot online marketeer, op deze manier wilde ik aan de slag als virtual assistant. Tijdens de opleiding kwamen mijn bloemen vaak ter sprake en kreeg ik veel aanmoedigende reacties van mede cursisten en docenten. Ik besloot de gok te wagen en mijn eigen bedrijf te starten. Niet als virtual assistant zoals ik had bedoeld maar als bloemenmaker.

Aanmoediging van anderen

Nooit had ik kunnen denken dat ik zo’n stap zou maken. En nog steeds is het elke week balanceren tussen wat je wilt doen en wat je daadwerkelijk kan doen. Maar ik zou het nu niet meer kunnen missen het bloemen maken, het maakt mij echt gelukkig, vrolijk en geeft me het gevoel dat ik weer kan meedraaien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.