GUCCI

Papieren bloemen X My Jewellery

Door My Jewellery werd ik gevraagd om een XXL papieren hibiscus te ontwerpen die tijdens de collectie lancering van hun nieuwe lijn; Casa Fiore, getoond zou worden. Een  hele uitdaging en eer om voor dit mooie merk een papieren bloem te mogen bedenken en maken. Daarnaast mocht ik tijdens dit event een workshop papieren bloemen geven. Ik ontwierp hiervoor ook speciaal een kleine hibiscus zodat het in lijn zou zijn met de collectie. Bij een enkele foto van de nieuwe collectie is ook gebruik gemaakt van een papieren hibiscus. Te gek dat een merk zo mijn papieren bloemen heeft omarmd! 

Schaap en Citroen

Voor een editie van het  najaarsmagazine van Schaap en Citroen  mocht ik bloemen maken ter ondersteuning om de prachtige sieraden en horloges mooi uit te laten komen. De wensen waren specifiek. Dus een bepaalde kleur en een bepaalde papiersoort. Crepepapier was ditmaal niet gewenst voor mijn bloemen. Dat is dan altijd even schakelen. Het is niet het materiaal waar ik normaal mee werk en hierdoor dan ook voor mezelf een zoektocht. Dit maakte het wel tot een leuke uitdaging!

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een dikkere karton soort maar met een licht glanzende afwerking, als de papieren bloemen te mat zouden zijn zou het contrast met de sieraden te groot zijn. 

Eigen Huis en Tuin

Op 29 September was de uitzending van Eigen Huis en Tuin lekker leven. Waarbij ik de kijkers een DIY papieren bloemen maken liet zien. Een echt tof avontuur!

29 September 2021 zal de uitzending plaatsvinden over mijn bloemen en laat ik een toffe diy zien! 

Flow Magazine

Een ontzettend toffe vermelding in het prachtige tijdschrift; Flow Magazine

Ariadne at Home

Interview rubriek "Mijn Passie"

Een mooi interview over mijzelf en de bloemen, ontzettend tof om zo mijn bloemen en mijn foto's terug te zien in een tijdschrift! Ook volgde in deze editie de samenwerking voor de diy- pakketten die ik in samenwerking met Ariadne at Home ontwikkelde. 

De afbeeldingen van het tijdschrift zijn gemaakt door Anja van Dongen. 

Sister Mag

Voor Sister Mag mocht ik een exclusieve diy schrijven. Voor de diy ben ik uitgegaan van doublette papier, omdat dit een duitse fabrikant is en dit gemakkelijker voor de lezers zou zijn om te kopen. De diy vind je via deze link: https://www.sister-mag.com/en/downloads-multimedia/diy-freebies/diy-paper-flowers-by-anouk-boehmer/

Ariadne at Home

bloemen gebruikt in sfeerfoto's 

Voor Estée Lauder Compagnies mocht ik bloemen ontwerpen voor de lancering van een Limited Edition parfum. Prachtig om mijn bloemen zo terug te zien! Onderstaand de reactie vanuit de opdrachtgever;

Nogmaals erg bedankt voor je flexibiliteit tijdens dit project.

De winkels waren allemaal erg enthousiast over de kwaliteit van de bloemen. Het was een echte meerwaarde voor de lancering van onze limited edition collectie!

Voor Icing on the cake design mocht ik bladeren ontwerpen en creëren voor een boek presentatie voor Harpers Bazaar. Dit stond te stralen in het restaurant van het Rijksmuseum tijdens de boekpresentatie.  

Expositie met Kapwani Kiwanga

Arena Lokaal

21-9-2020 om 10:43 Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Anouk Böhmer (33) uit Herpen keek even vreemd op toen in haar e-mailinbox een bericht verscheen van het voormalige Witte de Withmuseum in Rotterdam. Of ze openstond voor een samenwerking voor de nieuwe expositie van Kapwani Kiwanga. Op 20 september opende de expositie met het nieuwe werk van Kapwani Kiwanga.

De eerste expositie van mijn papieren bloemen duurde maar liefst twee maanden. In Augustus en September 2019 was mijn werk te bezichtigen en te bewonderen in D'n Bogerd in Druten. Diverse media hebben hier een artikel over geschreven. 

Op dit moment staan mijn planten in Denemarken, Canada en vanaf Oktober ook in Frankrijk. Zo dankbaar dat ik een bijdrage mag leveren aan de exposities van

Kapwani Kiwanga. 

De eerste expositie

De Gelderlander

Brabants Dagblad

De Maas en Waler

DRUTEN - Bloemenmaakster Anouk Böhmer zal tot eind september haar bloemen laten zien in cultureel centrum D'n Bogerd. Het is de eerste expositie van de jonge bloemenmaakster en de expositie is dagelijks te bezoeken, tijdens openingstijden van D'n Bogerd.

Anouk heeft een aantal kunstbloemen van het afgelopen jaar gebundeld in mooie strengen, die de wanden van D'n Bogerd prachtig opfleuren. Alle bloemen zijn gemaakt van papier, een bewuste keuze. 'Ik wil graag de schoonheid en de complexiteit van de natuur vangen en laten zien', aldus de bloemenontwerpster.