Anouk Böhmer

Ik ben Anouk, al sinds mijn 11e ondernemer. Ik ga ervoor, met veel flair, vol initiatief, met aandacht voor de wensen van de mens en altijd op zoek naar nieuwe producten om te kunnen maken en natuurlijk te verkopen.

Elf jaar was ik toen ik begon te werken in een motel. Niet omdat het moest, maar gewoon omdat ik het hartstikke leuk en spannend vond. Natuurlijk mocht dat op die leeftijd in die tijd ook al niet, maar daar liet ik me niet door tegenhouden. Dat was les 1 in mijn ondernemerschap: doen waar je in gelooft. Daarmee overwon ik mijn verlegenheid en leerde ik dat hard werken je verder kan brengen.

foto anouk bohmer papieren bloemen
lach op mijn gezicht banner
foto van anouk bohmer

Foto's zijn gemaakt door Mirjam  https://mirjambroekhof.nl/

Natuurlijk ging ik naar school, maar daarnaast – en soms spijbelend – bleef ik aan het werk. In een friettent, een slagerij, het maakte niet uit. En daarna als manager van een callcenter waar klantvriendelijkheid bovenaan stond en als filiaalmanager bij diverse winkelketens, waar de verkoop op de winkelvloer en vooral de visuele ondersteuning daarvan uiteindelijk mijn hart heeft gestolen.

Een verhaal vertellen door producten te maken, dat is mijn echte passie. En hoe dat ik dat kan laten aansluiten bij wat mensen willen. Mijn hoofd staat nooit stil en waar andere mensen een probleem zien, zie ik vooral prachtige oplossingen. 

Hoe het is begonnen

Na het beëindigen van mijn vorige bedrijf had ik ineens de tijd, mijn lijf werkte helaas niet mee en ik voelde me even nutteloos. Ik werd geïnspireerd door een artikel over handgemaakte bloemen en besloot er zelf mee aan de gang te gaan. Ik bestelde wat papier en ik ging aan de slag. Blaadje voor blaadje werden mijn bloemen mooier, gedetailleerder en de reacties via social media grootser. Dit gaf mij het vertrouwen om verder te gaan met mijn bloemen, nooit gedacht toen ik dat eerste artikel over papieren bloemen had gelezen, ik zoveel jaar later, het gezicht van papieren bloemen zou worden. Nog elke dag ben ik blij en dankbaar dat ik zoveel bloemen mag maken, om anderen te steunen of om simpelweg een ruimte op te fleuren. 

 

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem dan contact met mij op. 06-23838177

Tot snel, Anouk


Schoonheid van verval

Van alle bloemen, houd ik het meest van uitgebloeide bloemen. Ze zijn rauw en kapot. Ze hebben alles al meegemaakt en juist dat maakt ze mooi. Je kunt nog zien wat voor kleur ze waren. Hoe hoog ze zijn gekomen en hoe ver ze open zijn gebloeid. Want als bladeren verrimpeld zijn en kleuren vervaagd, zie ik de schoonheid nog steeds.

Het zit er allemaal nog steeds in. 

uitgebloeide  papieren bloem

Nog meer bloemen zien?


Socials

Op de socials zie je nog meer recentere papieren bloemen. Zeker de moeite om te volgen.