Anouk Böhmer

Creativiteit is iets dat al heel mijn leven een rol speelt. Ik kon me als kind al bezighouden met het maken van meubeltjes voor mijn poppenhuis en later verknipte ik mijn kleren of plakte ik van alles op mijn schoenen om zo weer iets nieuws te maken. Een aantal jaren geleden startte ik dan ook mijn eigen bedrijf en heb vele meubels mogen opknappen, workshops gegeven en zelfs een periode mijn eigen winkel gehad. Ik stopte met mijn bedrijf en ging een andere weg in. Maar toch kruipt die creativiteit bij mij waar het niet gaan kan. Ik las over papieren bloemen en ging aan de slag. 

foto anouk bohmer papieren bloemen
lach op mijn gezicht banner
foto van anouk bohmer

Foto's zijn gemaakt door Eva Krebbers www.lalamour.com

Letterlijk blaadje voor blaadje werden mijn papieren bloemen mooier en beter. Dit resulteerde in mijn eerste expositie dit jaar, met vele lovende woorden van bezoekers. Elke bloem is voor mij een nieuwe uitdaging, ik bekijk, bestudeer en haal de bloem uit elkaar om zo mijn papieren versie te kunnen maken. Een bloem ontstaat dan ook niet in 10 minuten, hier gaat een heel proces aan vooraf. 


Schoonheid van verval

Van alle bloemen, houd ik het meest van uitgebloeide bloemen. Ze zijn rauw en kapot. Ze hebben alles al meegemaakt en juist dat maakt ze mooi. Je kunt nog zien wat voor kleur ze waren. Hoe hoog ze zijn gekomen en hoe ver ze open zijn gebloeid. Want als bladeren verrimpeld zijn en kleuren vervaagd, zie ik de schoonheid nog steeds. Het zit er allemaal nog steeds in.

uitgebloeide  papieren bloem

Nog meer bloemen zien?


Socials

Op de socials zie je nog meer recentere papieren bloemen. Zeker de moeite om te volgen.