Verzorging bloemen

Wat fijn dat je hebt gekozen of wilt gaan kiezen voor kunstbloemen van papier. Normaal moet je bij bloemen vooral aan water denken, dat is bij deze bloemen niet nodig. Toch zijn er wat onderhoudstips waardoor je nog langer kunt genieten van deze lang houdbare bloemen.

UV

Alle bloemen zijn beschermd door middel van een UV spray, hierdoor zijn de kleuren van het papier beschermt. Maar tot op zekere hoogte. Direct zonlicht is niet aan te raden bij de papieren kunstbloemen, de kleurintensiteit van de kleuren zal dan teruglopen en bij de ene kleur gaat dit sneller dan de andere.  Je kunt ze natuurlijk onder een stolp bewaren. Maar ik wil je gewoon aanraden om vooral te genieten van de bloemen, dus niet plaatsen in direct zonlicht. Als je het wel mooi vind dat de bloemen wat meer teruggelopen kleuren krijgen, dan hoef je jezelf niets aan te trekken van de voorschriften en is het een verrassing hoe de bloemen uiteindelijk worden qua kleur.

Verwijderen van stof

Zoals je hebt gezien of zult gaan merken zijn de bloemen fragile, maar je hoeft ze echt niet met een handschoen aan te pakken. Natuurlijk zal je de bloemen op zijn tijd willen schoonmaken. Je kunt dan kiezen om een föhn op een koude stand te zetten en de stof wat weg te blazen. Of maak gebruik van een make-up kwastje. Ga niet met een vochtig doekje over de kunstbloemen, je zult dan de uv-bescherming wegwrijven en je kunt witte plekken veroorzaken door het vocht.

Kortom,

Denk je nu bij jezelf; wat een gedoe allemaal. Integendeel! Ik wil je vooral duidelijk wijzen op een goed onderhoud, zodat je jaren met je bloemen kan doen. Zelf ga ik niet te voorzichtig om met mijn bloemen omdat ik, voordat deze bij jou in huis zijn, zeker wil weten dat ze goed in elkaar zitten. Zodat ik zeker weet dat jij nog een lange tijd plezier zult hebben van de bloemen. Heb je toch nog vragen over het onderhoud of wil je advies over de kunstbloemen op een speciale plek bij jou? Neem gerust contact met me op.